BOTULINUM TOKSIN INJEKCIJE
 

 
 

Botulinum toxin injekcije se obično javljaju pod različitim proizvođačkim imenima (BOTOX, DYSPORT, MYOBLOC) i predstavljaju biološki toksin koji je transformisan u terapeutski agens. Početak rada sa Botox-om datira još iz 60-tih godina u terapiji neuroloških poremećaja. Danas, uveliko širom sveta, nalazi primenu u plastičnoj hirurgiji, posebno lica gde koriguje i sprečava pojavu bora na licu, na taj način što dat u posebne mišiće lica sprečava mišićnu aktivnost koja je glavni uzrok pojave bora na licu.

Indikacije: Izražene dinamičke bore čela i glabelarne regije (između obrva), bore oko očiju, male asimetrije lica.

Trajanje procedure: Procedura traje oko 15 minuta, ne zahteva hospitalizaciju, niti je fizički zahtevna za pacijenta, nema odsustvovanja sa posla, a nakon 4 časa može se nastaviti sa svim uobičajenim dnevnim aktivnostima. Upotrebljavaju se veoma tanke mikro-igle kojim se botox ubrizgava direktno u mišiće koji izazivaju bore.

Efekti dejstva: Efekat se primećuje nakon 3-4 dana i traje oko 3-6 meseci. Ponavljanje tretmana produžava efekat dejstva do jedne godine.

Efekti se mogu pojačati sa nekim od prethodnih  hirurških zahvata tipa FACELIFTINGA, DERMOABRAZIJE, HEMIJSKOG PILINGA...

    pre    
posle
pre
posle
pre
posle
pre
posle  
pre
posle