PLASTICA  MAMMILE 
(Korekcija bradavica)
 

 
 

Uvod: Žene čije su bradavice na dojkama uvučene (retrakcija) imaju ne samo estetski problem, a shodno tome i nedostatak samopouzdanja, već često i medicinski problem. U ovakvim situacijama gotovo je nemoguće dojenje, ali ne tako retko može doći i do zastoja sekreta, što može rezultirati infekcijom. Samim tim, plastika bradavice se ne izvodi samo u svrhu zadovoljenja estetskih nedostataka pacijenata, već i iz medicinski opravdanih razloga. Medjutim i bradavice koje su prevelike, kao i bradavice koje delimično ili potpuno nedostaju nakon opsežne hirurške intervencije mogu ponovno da budu rekonstruisane.

T
ehnika:
 
U zavisnosti od promene oblika i položaja bradavice, postoje i različite tehnike i pristupi kojima se bradavica može korigovati. Najčešće se primenjuju tehnike kojima se maksimalno čuvaju kanalići mlečnih žlezda, a time i sposobnost dojenja pacijentkinje. Takođe se primenjuju tehnike koje ne čuvaju kanaliće, ali su rezervisane za pacijentkinje koje ne planiraju više dece.

Trajanje i anestezija:
Operacije bradavice spadaju u ambulantne procedure i izvode se u lokalnoj anesteziji. Samo trajanje procedura iznosi od 30 min do sat vremena.

Oporavak:
Posle intervencije na bradavicama, nema potrebe za dužim mirovanjem. Vraćanje uobičajenim dnevnim aktivnostima je vrlo brzo.

K
omplikacije:
Komplikacije nakon operacije bradavica su jako retke.

    pre    
posle
pre
posle
pre
posle
pre
posle
pre
posle